Ritthem- ja hoor, eindelijk we mogen weer 3 maanden korfballoos en nu eindelijk weer los. Knallen dit seizoen is wat we willen natuurlijk in combinatie met het vermaken van het publiek, want u komt natuurlijk niet voor niets naar de verrichtingen van onze teams kijken.  Deze zaterdag is het gelijk prijs, Atlas F,3,2,1 thuis. De echte liefhebber wil dit natuurlijk allemaal meemaken. Ik denk dat het vandaag alleen Ere-lid Mulder was die zonder functie vandaag de wedstrijden allemaal gezien heeft, maar goed als je 2 kinderen en kleinkinderen live in actie kan zien dan is de opgave om lekker op het korfbalveld te zijn natuurlijk ook niet heel erg groot.

Het begint vroeg vandaag, al om 09:00 uur mag de oudste op het veld staan om de kunsten te vertonen. Dit gaat vrij goed, het krachtsverschil is te groot want al bij 2-0 voor atlas mag de superspeler in het veld die daar de gehele wedstrijd niet meer uit gegaan is. Bij 10-0 in het 3e kwart is het wel welletjes. Er wordt besloten om de laatste 10 minuten lekker te mixxen en zo iedereen nog een leuk einde van deze wedstrijd te geven. Zo hoort het en dat is erg sportief natuurlijk.
Op naar de zaterdagse routine, een Duitse goedkope supermarkt en een Nederlandse. Snel wat wasjes doen en alweer focus richting de eigen pot. Ja het leven van een moderne jonge vader is behoorlijk hectisch op dit soort dagen. Maar zolang je het druk heb met leuke dingen mag je eigenlijk nooit klagen natuurlijk.

Vandaag wordt het de stalen ros, als ik zo naar boven kijk stemt me dit behoorlijk hoopvol over de rest van de dag. BBQ live muziek een drankje, alle elementen voor een goede dag zijn weer voldoende aanwezig. Maar goed, je moet eerst presteren voordat je jezelf mag belonen natuurlijk, u begint smorgens ook niet met een biertje neem ik aan.

Stormvogels 1 is vandaag de tegenstander, eentje waar we vorig jaar de helft van al onze overwinningen van het gehele seizoen gehaald hebben (1). Het is een bekende tegenstander waarbij je weet wat je moet doen. Maar als we elke theorie in de praktijk zouden brengen dan speelden we wel wat hoger natuurlijk, dus je geeft 100% en kijkt waar het spreekwoordelijke schip vandaag weer eens zal stranden.  Hoe gingen we dit dan doen? Goed voor verdedigen op de heren is vandaag erg belangrijk. De dames van Stromvogels zijn snel en knallen graag naar binnen. Aan ons de taak om dit tegen te houden. Aanvallend proberen uit te stellen en het zakken eruit te halen dat zijn de belangrijkste opdrachten. Om 14:00 uur beginnen we met een interessante opstelling met in de aanval Andre, Davy, Ellen en Jolien. In de verdediging is het aan Mitch, Leinko, Diane en Mandy om de goals tegen te houden. Dit ging direct mis van het 1e schot van Stromvogels ging in het mandje.  Gelukkig duurde de 2e goal nog een minuutje of 10, maar hij kwam er wel. In de 1e aanval van stormvogels daarna herhaalde ze het kunstje waardoor het al snel 0-3 was. Na ook de 4 en de 5 was het voor andre tijd om wat terug te doen. Een mooi schot van ver betekende de 1-5. Voor rust prikte Stormvogels er nog eentje in en de eerste tegenvaller van de middag was er.  Andre viel uit met een spierblessure en zodoende was het Joris die iets vroeger dan gepland op moest draven.  Voor mezelf nog lastig want de wissel die gepland was was Leinko Joris om wat rust te krijgen voor het fluiten. Dit ging hem niet worden, dus maar eens tijd voor een konijntje in de vorm van Benjamin. Deze lag nog op de bank maar was er snel om in de 2e helft Atlas 3 te versterken. Aanvallend ging het over het geheel niet eens zo verkeerd. Bij vlagen stelden we goed uit en kwamen er goede kansen. Zoals wel vaker vielen deze niet en dan loop je achter de feiten aan. In de 2e helft liep dit wel wat beter. Davy ging de goals wat beter afmaken en zelfs Joris prikte één van de 14 passjes die hij kreeg van Ellen erin. Helaas scoorde Stormvogels wel gewoon mee en ook meer dan in de 1e helft. Naast Benjamin was ook Genyla die in mocht vallen en haar kunsten mocht laten zien, elke wedstrijd zie je dat deze dames van Atlas B beter worden. Benjamin moest er even inkomen maar daarna kwam die uit zn luie stoel tot scoren. Hij kan dit nog.  Nog 8 minuten te spelen, we gingen het niet meer winnen maar het was ook geen wanvertoning. Helaas eindigde deze wedstrijd wel flink in mineur. Bij een op het oog onschuldige actie blesseerde Diane behoorlijk heftig waarbij haar jaar ieder geval wel klaar is.. hopen op een spoedig herstel.
Dit werpte wel een flinke zwarte schaduw op deze pot  Diane is degene die er altijd staat en waar je op kan bouwen.  De wedstrijd was toen wel klaar met een 6-14 eindstand.

Scores Atlas Davy 2, Benjamin, Andre, Mitch en Joris 1.

Teleurstelling overheerst, terwijl de wedstrijd nog wel aardig was. Kijken hoe het herstel is tegen Volhardig 1 Komende week om 16:30.

Weinig tijd om bij te komen, tijd om de fluit te hanteren voor Atlas 2- Blauw-wit 2. Deze pot is sportief waarbij 2 teams elkaar zeker in de 1e helft weinig toegeven. 4-3 als ruststand is natuurlijk wel een magere. Na 2 minuten in de 2e helft is het 5-5 en dan deelt Atlas een behoorlijke tik uit naar 8-5. Deze komen ze niet meer te boven. Atlas houdt de voorsprong en als je alles goed interpreteert had deze nog hoger uit kunnen vallen natuurlijk. Maar een flink zonnetje en 24 graden zorgt dat de scherpte bij deze of gene wel snel uit de benen verdwijnt. De eindstand geeft 12-8 aan.

Atlas 1 dan maar. Vandaag de thuiswedstrijd tegen ONDO. De hamvraag is natuurlijk of Atlas potten kan breken in deze klasse, of gaan we een jojo effect promoveren degraderen zien net zoals het vorige seizoen.  Het begin is niet voor Atlas, al snel is het 1-4. Atlas knokt zich in de wedstrijd en komt tot 3-4. Ook dit is geen scorende wedstrijd, ondanks dat het helemaal dichttrekt en dit de omstandigheden ideaal maakt. ONDO trekt voor rust een sprintje en gaat deze in met 4-7.

9 goals voor rust bij 3 teams, dat is dus gewoon te mager. ONDO laat atlas de 2e helft niet meer terugkomen en houdt de 2 puntskloof tot het einde van de wedstrijd vol. 12-15.  Wat dit waard is weten we niet. Wat we wel weten is dat het daarna gezellig was met de band jottum en burgers bier en Gyros. Een ouderwets begin van een mooi seizoen waarbij er meerdere details niet gedeeld moeten worden. om 23:07 gaan de lichten aan en de muziek uit. Ik zoek nog iemand om mee terug te fietsen maar alle opties zijn of al gesneuveld of trekken de avond nog even door. Ik zoek mn bedje maar op, wie weet wat er nog gaat komen in de komende weken.