14 september, de 2e speelronde voor atlas en het is weer vroeg uit de veren. Om 09:00 uur is het de oudste die zijn kunsten mag vertonen op het veld bij ONDO, dit kan op de fiets en dit is de 1e beproeving van de dag. Maar zeker niet het eerste probleem wat aangepakt moeten worden. Kijkend op mn telefoon zie ik een afmelding van Davy wat me qua scheidsrechters en mensen een probleem oplevert. Gelukkig zijn het Stephan en Thomas die Atlas uit de brand helpen en zodoende draait alles een kwartiertje later weer op rolletjes. Op naar ONDO.  Een paar kleine angsten verder zijn we binnen een kwartier op de plaats van bestemming waar de jongste jeugd de kunsten mag laten zien. Dit gaat voortvarend, ondanks nog maar de korte ervaring is het duidelijk dat vandaag de jongste jeugd wel gaat winnen. Het is een leuke wedstrijd die met 5-9 eindigt.  Hop hop daar gaan we weer voor de bekende rituelen op de zaterdag, maar hierna is het even pas op de plaats. Een zwaar katergevoel stopt me vandaag terug in bed.  2 uurtjes even bijtanken om daarna top te presteren, nou wat zal het worden..
Moed dan maar bij elkaar rapen, even de kwalificatie kijken en daarna met de stalen ros naar Jolien. Kijken hoe de vorm daar is.

Op naar Yerseke en kopjes tellen maar. Volharding 1 is de tegenstander vandaag en dat is altijd een geduchte. Uiteindelijk vandaag 11 kopjes aanwezig en zelfs 3 fans vanaf Ritthem meegenomen. Die komen overigens om Mandy te zien winnen, want anders zijn ze voor niets gekomen en dan zouden ze flink teleurgesteld zijn. Eens kijken of dit gaat lukken dan??  We doen dit vandaag met in de aanval Anne en 3 “Koppejan gerelateerden” namelijk Jesse (Koppejan zelf) Jolien ( mag hopelijk nog eens Koppejan aan der naam toevoegen) en Jelle ( vriend van een Koppejan). Deze laatste kent  niet denk ik.. Vandaag maakt deze inwoner van ons dorpje zijn debuut bij atlas 3.  Ik kan u verklappen dat dit op mij persoonlijk een behoorlijke indruk gemaakt. In de verdediging was het aan Josianne, Mandy, Leinko en Thijs. Ook bij deze laatste zou u moeten denken, ken ik deze naam. Nee vandaag niet 1 maar debutanten in atlas 3. Thijs had zijn debuut in de kantine de week hiervoor gemaakt en dit had hij grandioos doorstaan, eens kijken hoe dit in de wedstrijd ging.
Volharding is een team wat over goede dames beschikt en heren die hier ondersteunend aan zijn. Dan is het slim om hier 5 van op te stellen dus dat deden ze dan maar ook. Er was wel een heer reserve maar die was klaarblijkelijk niet fit genoeg om te spelen. De dame kwam tegen Thijs te staan en dit was even wennen in het begin. Ook Josianne dacht even dat ze tegen een dame stond en zodoende regende het in het begin strafworpen voor Volharding. Deze gingen er niet vaak in gelukkig. Tel hierbij op dat ik zelf behoorlijk aan het slapen was in de verdediging en zo zag het de 1e helft niet echt uit verdedigend. Dat er 2 goals met een VAR afgekeurd zouden zijn doet hier niet aan af natuurlijk. Aanvallend maar eens kijken dan, het valt op dat Jesse scherp is en het spel goed verdeeld in het aanvalsvak. In het vak met de 2 btjes laten ze zien dat ze graag aanvallen en durven te schieten, prima! Het is dan ook Josianne die scoort voor Atlas. Eerlijk is eerlijk, ook deze zou met een VAR niet doorgegaan zijn maar daar hoor je niemand over. Atlas komt al snel op een 4-1 achterstand maar blijft wel doorknokken in de 1e helft. Het is een leuk potje waarbij de teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn en er een mooie strijdt ontstaat.  Met rust is de stand 7-6 en is er nog niets aan de hand.

 

In de rust 2 wissels, Genyla voor Josianne en Stephan voor Jesse. Zo willen we de 2e helft de tegenstander meer laten lopen om zo tot betere kansen te komen. Volharding heeft iets in de thee gestopt denk ik, want ze beginnen minder kansen te missen en knallen uit de startblokken. Atlas doet wat het kan maar wordt een klein beetje overlopen aan het begin waardoor er al snel een 6-puntskloof ontstaat. Op dat moment is Stephan warmgeschoten en pakt hij het doelpunten maken snel over. Maar helaas iets te laat. Kansen zat in het aanvalsvak, want genyla draait ook lekker mee in de aanval  en Volharding doet erg weinig. Thijs is het die vanaf een meter of 10 denkt, nu sta ik eens lekker vrij en is het tijd voor een doelpunt. Scoren bij je debuut dat hoort er wel een beetje bij natuurlijk mooi dat dit voor Thijs werkelijkheid is.  Volhardig bleef terug scoren en zo bleef de marge van begin na rust gehandhaafd tot het einde. Mandy wisselde nog even voor de jeugd en dan kijk je om je heen en sta je met een 14 een 15 en een 17 jarige in het vak. Samen 8 jaar ouder dan jezelf. Dit zal vast nog wel vaker gebeuren, gewoon even wennen. Bij 18-11 in het voordeel van volharding fluit de scheidsrechter voor het laatst en sprint naar de bar ( in mijn ogen de 1e sprint van de hele middag, maar dat geheel terzijde) Lorena Wiebes pakt de Europese titel en dat is natuurlijk veel belangrijker dan een potje korfbal. En later voegt hij er aan toe dat ik zelf dan ook nog wat gewonnen heb vandaag. Ja zo kun je het ook zien.
Wel veel potentie gezien vandaag. De spelers van Atlas b laten zien dat ze gemakkelijk meedraaien en een groot compliment aan Jelle die vandaag zich ook moeiteloos staande hield.  Dit geeft vertrouwen naar de toekomst en die begint morgen al om 16:00 uur is het SWIFT 4 – ATLAS 3. Tijd voor revanche tegen een sterke tegenstander, maar wel eentje waar we meestal meegaan in het niveau en wat een leuke wedstrijd op kan leveren.  Wie weet wat het morgen op gaat leveren?

Op de terugweg is de bandenspanning rechts achter ineens weg, dan is het fijn dat je 2 jonge gasten in de auto hebt die moeiteloos de weg wijzen naar een punt waar je je benden kunt oppompen en die snel ff zoeken hoe je deze spanning kan resetten. Ook daar heeft de jeugd de toekomst en gaan we op vele vlakken binnen atlas nog hele leuke tijden tegemoed daar ben ik van overtuigd.

Scores Jesse 4, Stephan 3, Leinko 2 Josianne en thijs 1!!!

Ik zie u morgen bij Swift 11:40 atlas 2 en 16:00 uur atlas 3.